تولید کننده تجهیزات نوری مخصوص رشد گیاه

ایران سان لایت تولید کننده لامپ رشد گیاه

تولید کننده تجهیزات نوری مخصوص رشد گیاه

ایران سان لایت تولید کننده لامپ رشد گیاه

۲ مطلب در مرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

چرا نیاز به پرورش گیاه داریم؟

گل و گیاه در داخل خانه علاوه بر تاثیر بسیار بر دکوراسیون و بهبود فضای کلی، باعث بهتر شدن روحیه افراد، افزایش خلاقیت، کاهش استرس و از بین بردن آلاینده‌های هوا می‌شوند. می‌توان به طور کلی گفت که استفاده از گیاهان باعث سالم‌تر و شاداب‌تر شدن افراد می‌شود.

همانطور که می‌دانید هر گیاهی برای رشد نیاز به آب، خاک و نور کافی دارد. تامین درست و به موقع خاک و آب و کوددهی به آن بسیار آسان است اما مشکل اصلی نبود نور کافی است. زندگی در خانه‌های آپارتمانی و عدم دسترسی به نور کافی یک چالش بزرگ برای پرورش گیاهان است. اما برای حل این مشکل یک راه حل بسیار آسان وجود دارد.

لامپ رشد گیاه یا چراغ رشد گیاه راهی آسان و ارزان برای پرورش انواع گیاه در شرایطی است که به نور کافی و طبیعی دسترسی نداریم. با استفاده از این چراغ‌ها می‌توان انواع گیاهان آپارتمانی، گل‌ها و حتی میوه و سبزیجات را پرورش داد. در واقع این چراغ‌ها برای کاشت بذر ایده‌آل هستند زیرا به ما اطمینان می‌دهند که نهال‌های سبز و پرباری به وجود آورند.

در ادامه این مقاله ابتدا تفاوت لامپ رشد گیاه را با یک لامپ معمولی بررسی می‌کنیم و بعد از آن به فاکتورهای مهمی که پیش از خرید یک چراغ رشد باید در نظر بگیرید می‌پردازیم.

لامپ رشد گیاه چیست و چه تفاوتی با لامپ معمولی دارد؟

لامپ‌های معمولی (مانند لامپ‌های ال ای دی و رشته‌ای) که برای روشنایی استفاده می‌شوند عمدتاً شامل طیف نور زرد یا سفید می‌شوند. اما لامپ رشد گیاه بیشتر از طیف نورهای قرمز و آبی که برای رشد گیاه ضروری هستند تشکیل می‌شود. در یک لامپ رشد گیاه برای جلوگیری از تقسیم سلولی از طیف امواج مادون قرمز (IR) و برای رشد سریع‌تر از طیف امواج فرابنفش (UV) استفاده می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت که لامپ‌های ال ای دی و یا فلورسنت رشد گیاه، نور فول اسپکتروم که طیف کاملی از طیف نور موثر برای فتوسنتز در گیاهان است را می‌تابانند.

نور خورشید شامل طیف کاملی از نور است از تمام‌رنگ‌های رنگین‌کمان است: قرمز، زرد تا آبی و بنفش. از سوی دیگر این نکته را در مورد پرورش گیاهان در خانه باید در نظر گرفت که مانند گیاهانی که در فضای باز و در زیر نور آفتاب رشد می‌کنند، گیاهان داخلی نیز با لامپ‌های تمام طیف یا فول اسپکتروم بهترین رشد را دارند.

انواع چراغ رشد گیاه

1- لامپ رشد گیاه

ظاهر این لامپ‌ها به لامپ‌های معمولی بسیار شبیه است، اما رنگ نوری که می‌تابانند به بنفش بسیار نزدیک است. یک لامپ رشد گیاه را اگر در ارتفاع 75 سانتی‌متر از گیاهان قرار دهید، برای یک فضای مربعی شکل با ابعاد 75 در 75 سانتی‌متر کافی هستند. در واقع یک مکعب را باید در نظر بگیرید که لامپ در وسط وجه بالایی آن قرار می‌گیرد. لامپ‌های رشد گیاه معمولاً توان 5، 7 یا 12 وات هستند. یک لامپ 7 وات برای پرورش 3 گیاه کوچک کافی است.

2- وال واشر رشد گیاه

اگر گیاهان را به صورت خطی کنار هم قرار دادید و تعدادشان زیاد است، بهترین راه برای تامین نورشان استفاده از وال واشرهای فول اسپکتروم است. به صورت کلی یک چراغ رشد گیاه با توان 7 وات برای پرورش 3 الی 4 گلدان کوچک مناسب است. بنابراین یک وال واشر 12 وات برای تامین نور تا 8 گلدان کافی است.

3- پروژکتور رشد گیاه

اگر به دنبال راه اندازی یک گلخانه کوچک هستید و یا تعداد گیاهان منزلتان بسیار زیاد است، توصیه می‌شود به جای استفاده از تعداد زیادی لامپ یک پروژکتور رشد گیاه نصب کنید. انواع پروژکتور رشد گیاه عرضه شده در بازار توان‌های مختلفی دارند که با توجه به مساحت و تعداد گیاهان باید خریداری شوند.

  • مهدی مغاری
  • ۰
  • ۰

قیمت و خرید انواع لامپ رشد گیاه، وال واشر و چراغ

اگر قصد پرورش گیاه در خانه داشته باشید، اولین چالشی که با آن مواجه خواهید شد، تامین نور کافی برای گیاهان است. در زندگی صنعتی و آپارتمانی، دستیابی به نور خورشید سخت‌تر از هر زمان دیگری شده است. در نتیجه چاره دیگری به جز استفاده از منابع نور مصنوعی نیست. اگرچه نورهای مصنوعی مانند چراغ و لامپ رشد گیاه کاملاً جایگزین نور طبیعی خورشید نمی‌شود. اما با توجه به عدم امکان دسترسی به نور خورشید در بسیاری از خانه‌ها و گلخانه‌ها، تنها انتخاب هستند. گیاهان با دریافت دی اکسید کربن اکسیژن تولید می‌کنند.

فتوسنتز چیست؟

تمامی گیاهان و حیوانات برای تامین انرژی نیاز به فتوسنتز دارند. گیاهان برای فتوسنتز کردن، به نور نیاز دارند. فتوسنتز فرآیندی است که گیاه از طریق آن غذای خود را تهیه می‌کند. گیاه، کربن دی اکسید را از طریق روزنه‌های کوچکی که در برگها، شاخه‌ها، ساقه‌ها، گل‌ها و ریشه‌هایش دارد، جذب می‌کند. آب را از خاک و با ریشه‌هایش می‌گیرد و سپس نور خورشید را برای انجام فتوسنتز جذب می‌کند.

نور باعث شروع یک واکنش شیمیایی در گیاه می‌شود و دی اکسید کربن و مولکول‌های آب را می‌شکند و با چیدن دوباره آنها کنار هم، قند(گلوکز) و گاز اکسیژن تولید می‌کند. سپس شکر توسط کلروپلاست که بیشترین فراوانی در سلولهای برگهای سبز گیاه را دارد، تجزیه شده و باعث رشد و ترمیم گیاه می‌شود. گاز اکسیژن توسط گیاه از همان سوراخ‌های کوچکی که دی اکسید کربن را جذب کرده‌اند به جو باز می‌گردند.

چراغ رشد گیاه چیست؟

گیاهان از نظر میزان نوری که برای رشد نیاز دارند، بسیار متفاوت هستند. گیاهان کم نور خانگی تا گیاهان خوراکی مانند گوجه که به نور بسیاری نیاز دارند. در بیشتر روزهای زمستان حتی در آفتابی‌ترین روز هم شدت نوری که از پنجره می‌تابد برای رشد گیاهان کافی نیست. در چراغ و لامپ رشد گیاه از تکنولوژی ال ای دی برای تابش طول موج‌های حیاتی گیاهان استفاده می‌شود. به عبارت دیگر لامپ‌های LED و فلورسنت رشد گیاه هر دو، نور فول اسپکتروم که برای رشد گیاهان ضروری است، می‌تابانند.

تفاوت لامپ LED معمولی و رشد گیاه

LED از دو ماده نیمه رسانای مختلف، یکی دارای بار منفی، الکترون، و دیگری دارای بار مثبت، حفره، ساخته شده است. با برقراری ولتاژ در LED، جریان الکتریکی باعث برخورد در الکترون‌ها و حفره‌ها و آزاد شدن انرژی به شکل فوتون می‌شود. امروزه LED ها از شدت روشنایی بالایی برخوردار هستند و طیف نورهای مرئی، مادون قرمز و فرابنفش در انواع مختلف رنگ را پوشش می‌دهند.

ال ای دی رشد گیاه یک نوع ال ای دی است. لامپ LED معمولاً برای روشنایی استفاده می‌شود و طیف آن عمدتاً نور زرد یا سفید است. اما چراغ رشد گیاه، بیشتر از طیف نورهای قرمز و آبی (که برای رشد گیاه الزامی هستند) تشکیل شده. همچنین برای جلوگیری از تقسیم سلولی از IR و رشد سریع از UV در آن استفاده کرده‌اند. اگرچه این لامپ‌ها منبع نوری مصنوعی هستند، اما باعث بهبود فرآیند فتوسنتز و رشد سریع‌تر گیاه و حتی در مواردی جلوگیری از آفات می‌شوند.

  • مهدی مغاری